Tepper

Siden 1934 har vi tatt vasket og tatt vare på tepper og tekstiler for private, bedrifter, muséer og forvaltning i hele Norge. Erfaringen vi har opparbeidet oss på dette feltet benytter vi nå til rengjøring av alle typer tekstiler. Vi utfører reparasjoner og takst på alle typer tepper og endel tekstiler.

Alle tekstiler bør vaskes av kyndige med jevne mellomrom. Hvor ofte kommer an på bruk og plassering, men hvert femte år er vanlig. I mer områder med mer bruk (inngangspartier, kjøkken, rom som brukes av husdyr) bør teppene vaskes årlig.

Vi vasker og rengjør alle typer tepper, fra de helt enkle ryer til store og kostbare tepper i ull eller silke. Nesten alle tepper tåler og blir penest dersom de vaskes (ikke renses) på riktig måte. Vi behandler hvert teppe individuelt etter teppets egenskaper og behovet for rengjøring, og vi tar godt vare på teppene når de er hos oss.

Hos oss vaskes alle tepper på gulvet, slik har vi til enhver tid oversikt over hvordan teppet ser ut, at det ikke tar skade og at flekker og urenheter blir borte. Vi legger vekt på å gjennomvaske hele teppet, ikke bare toppen av teppet slik man oppnår med mer maskinell behandling. Bilder viser et teppe som er under rengjøring.

Vi har også mulighet for reparasjon og strekk av tepper som er ødelagt eller ikke ligger pent på gulvet.

For vurdering av ditt teppe, ta kontakt med oss for å avtale henting eller lever teppet til oss. Se i menyen til venstre om hvilken behandling vi kan gi dine tepper.